Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τι σημαίνει " Δεν συνεργάζομαι" ;

Το γεγονός και μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των προτέρων αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία – πέραν των ΑΝΕΛ,  είναι ενδεικτικό ότι ο πυρήνας της σκέψης τους, δεν είναι  το συμφέρον της χώρας αλλά το μικροκομματικό τους όφελος.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό  το «δεν συνεργάζομαι» , από την ώρα που αυτοδυναμία δεν μπορεί να προκύψει ;

Ότι αν μεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η χώρα θα πάει σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού  δεν μπορεί να προκύψει  κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος.

Ότι αν δεν είναι πρώτο κόμμα, θα προτιμήσει να μείνει ως αξιωματική αντιπολίτευση έξω από το κυβερνητικό σχήμα και θα αρχίσει, σταδιακά, να ξεδιπλώνει μια νέα αντι-μνημονιακή ρητορεία.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση η χώρα θα μπαίνει  πιο βαθιά στη κρίση και η έξοδος από την Ευρώπη θα είναι περίπου βέβαιη.

Ο βασικός λόγος όμως  που η χώρα πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο, είναι κυρίως διότι ο πολιτικός κόσμος δεν έκανε αυτό έκαναν οι Κύπριοι, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί.

Δηλαδή, δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί για τα  αυτονόητα.
Και για να είμαστε ειλικρινείς, συνέβαλαν όλοι σ αυτό διαδοχικά.

Οι εκλογές  που θα γίνουν σε λίγες βδομάδες, δεν θα είναι σαν όλες τις προηγούμενες.
Σήμερα πια, όλοι  ξέρουμε καλά  ότι θα κρίνουν –σχεδόν οριστικά, το ΑΜΕΣΟ μέλλον της χώρας. Σχεδόν το ζήσαμε άλλωστε πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν , συνεπώς, περιθώρια για άλλα  πειράματα. 
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες .
Ο καθένας από μας, όταν σταθεί απέναντι από τη  κάλπη, ένα πράγμα πρέπει να έχει κατά νου : το συμφέρον της πατρίδας μας μόνο !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου