Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

O Καραμανλής είχε δίκιο ....

Διάβασα από το διαδίκτυο  το εξής  απόσπασμα από το βιβλίο του Μ. Ιγνατίου «ΤΡΟΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» :
«....στην 73η ΔEΘ μάλιστα συμβαίνει κάτι που θα στιγματίσει τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή και θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την κυβέρνησή του.

Στη συνέντευξη Τύπου ο τότε πρωθυπουργός δέχεται πολλαπλές ερωτήσεις για τα πεπραγμένα και την πολιτεία υπουργών και στενών συνεργατών του.

Ερωτηθείς για τον τότε υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργο Bουλγαράκη και τις κατηγορίες που αφορούσαν σε εμπλοκή του σε υπεράκτια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Καραμανλής τον καλύπτει, χάνοντας αυτό που μέχρι τότε ήταν το προσωπικό του ατού, δηλαδή το ηθικό πλεονέκτημα. 

Συγκεκριμένα, απαντά:

«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς. Είναι ένα πράγμα οι παράνομες δραστηριότητες, η κατακριτέα, η κοινωνικά απαράδεκτη προσπάθεια φοροδιαφυγής. Και είναι τελείως διαφορετικό πράγμα οι δραστηριότητες κάθε πολίτη στο πλαίσιο της νομιμότητας. Και μάλιστα θέλω να τονίσω όταν πρόκειται για νόμιμες δραστηριότητες που δηλώνονται εδώ και πολλά χρόνια στο πόθεν έσχες, χωρίς φυσικά να έχουν εγερθεί ερωτήματα».

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε ότι «δευτερόλεπτα μετά την απάντηση αυτή όλοι αντιληφθήκαμε πως η παρτίδα είχε χαθεί».

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 ο Γιώργος Bουλγαράκης υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση λόγω ευθιξίας. Εντός της Νέας Δημοκρατίας απελευθερώνονται δυνάμεις. Ακολουθεί η παραίτηση, λίγες εβδομάδες αργότερα, του τότε υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου, στον οποίο αφενός φορτώνεται η απογοητευτική εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφετέρου του αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου…»

Αυτό που δεν γράφεται, είναι ότι ο Καραμανλής είχε δίκιο, αλλά  είχαν αποφασίσει να μας τελειώσουν σε κάθε περίπτωση.

Πέρασαν αρκετά χρόνια για να αποδειχθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής όσα είπε  ήταν αλήθεια.
Ήξερε ακριβώς ότι δεν είχα απολύτως καμία εμπλοκή, με καμία από της υποθέσεις που τότε είχα κατηγορηθεί.

Τον είχα άλλωστε ενημερώσει αναλυτικά και ειλικρινά, όπως έκανα πάντα.

Μήνες μετά, η πλειοψηφία της Βουλής ( ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ) με αθώωσε για το Βατοπέδι -αναγνωρίζοντας ότι δεν είχα καμία εμπλοκή ούτε αρμοδιότητα ως Υπουργός.

Χρόνια αργότερα και μετά από πολλαπλούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές  δικαστικές συνδρομές, ανοίγματα λογαριασμών, αναδρομικούς ελέγχους  κλπ,  αποδείχτηκε ότι δεν είχα ποτέ καμία υπεράκτια εταιρεία και φυσικά πολύ πρόσφατα αθωώθηκα από την δικαιοσύνη για το υποτιθέμενο ανακριβές Πόθεν Εσχες .

Δεν είναι της παρούσης, αλλά θα το κάνω να είστε σίγουροι, να εξηγηθεί ότι πρώτα έπρεπε να ξεφτίσουν οι συνεργάτες του Προέδρου, αυτοί δηλαδή που τον στήριζαν χρόνια, για να αποκαθηλωθεί ο ίδιος στη συνέχεια.
Το σκηνικό ήταν φτιαγμένο καιρό πριν.
Ποιο ήταν το λάθος;
Με  είχαν προειδοποιήσει -μήνες πριν, ότι θα ακολουθούσε  όλο αυτό που ζήσαμε και δεν το πίστεψα.
Το θεώρησα συνομοσιολογία .
Ήξερα ότι δεν είχα τίποτα να φοβηθώ διότι δεν είχα κάνει τίποτα μεμπτό και αυτό με έκανε να αγνοήσω την πληροφορία που είχα.
Αποδείχτηκε ότι η πραγματικότητα και  η αλήθεια,  είχαν τελικά ,πολύ μικρή σημασία…. Και πιθανώς για κάποιους να συμβαίνει το ίδιο ακόμα και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου